Activitate de prevenire a corupției destinată candidaților la examenul practic pentru obținerea permisului de conducere şi instructorilor auto

În data de 29.10.2019, un ofiţer din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, în contextul Campaniei de informare și conștientizare anticorupție ,,Tu poți face lumină”, derulată de către D.G.A., a desfășurat o activitate de prevenire a corupției adresată candidaților la examenul practic la obținerea permisului de conducere,  instructorilor auto şi altor cetăţeni prezenţi în locul de plecare la examen.

Obiectivele acestei activități au constat în prezentarea cât mai succintă a unor aspecte referitoare la obligațiile legale ce incumbă fiecărui candidat atât în procesul de instruire în cadrul școlilor de șoferi cât şi în cel de sustinere a examenului pentru obținere a permisului de conducere, conștientizarea participanţilor cu privire la atitudinea ce trebuie adoptată faţă de faptele de corupţie și consecinţele implicării lor în astfel de fapte.

Activitatea s-a derulat cu sprijinul Instituţiei Prefectului si Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Braşov.

           La activitate au participat un număr aproximativ de 108 candidați și 60 instructori auto, cărora li s-au înmanat materiale de informare și promovare a campaniei și a Call centerului anticorupţie 0800.806.806, ce constau în flyere și pliante.

De asemenea le-au fost aduse la cunoştinţă datele de contact ale Serviciului Judeţean Anticorupţie Brasov (mun. Braşov, str. Nicolae Titulescu nr. 28, e-mail  brașov.dga@mai.gov.ro) şi faptul că D.G.A. pune la dispoziţia cetăţenilor o linie telefonică gratuită 0800 806 806, la care pot fi semnalate faptele de corupţie săvârşite de personalul Ministerului Afacerilor Interne sau în legătură cu această categorie de personal.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE BRAȘOV

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: