Activitate de prevenire a corupţiei cu prilejul zilei aniversare a D.G.A.

La data de 30 mai, Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.), din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, a sărbătorit 14 ani de la înfiinţare, , perioadă în care s-a consolidat ca instituție specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

În cei 14 ani de activitate de luptă împotriva corupţiei, instituția noastră s-a dezvoltat permanent atât în sfera activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, astfel consolidându-şi statutul de instituție pregătită să acționeze profesionist în scopul asigurării integrității profesionale și credibilității tuturor angajaților M.A.I.. Activitatea specifică de prevenire reprezintă o componentă importantă în lupta împotriva corupţiei, care se concretizată prin desfășurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.

Prin toate acţiunile sale, D.G.A. promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al Ministerului Afacerilor Interne.

În data de 30.05.2019, Serviciul Județean Anticorupție Brasov, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, la sediul instituţiei anterior precizate,  a susținut  o activitate de prevenire a corupției cu voluntari din cadrul Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Brașov prilejuită de Ziua Aniversară a Direcției Generale Anticorupție.

În cadrul activităţii, au fost prezentate aspecte legate de structura organizatorică şi competențele Direcției Generale Anticorupție prin comparaţie cu atribuţii ale celorlalte structuri din cadrul sistemului judiciar cu competenţe în combaterea faptelor de corupție, consecințele și costurile corupției, precum şi modalităţile de sesizare a faptelor de acest gen.

Participanţilor la activitate le-au fost distribuite flyere cu mesaje preventive anticorupție și de mediatizare a liniei telefonice gratuite, Call center anticorupție 0800.806.806, unde cetăţenii pot semnala faptele de corupţie săvârșite de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne sau în legătură cu aceștia.

Pentru a semnala personal faptele de corupție, cetățenii se pot prezenta și la sediul  Serviciului Judeţean Anticorupţie Braşov, situat pe str. Nicolae Titulescu nr.28, telefon/fax: 0268/311.624, ori, prin e-mail, la adresa: brasov.dga@mai.gov.ro.

 

 

 

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE BRAŞOV

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: