Activitate de informare anticorupție în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de la nivelul Instituției Prefectului – Județul Brașov

În data de 12.12.2019, în derularea Campaniei naționale anticorupție “Tu poți face lumină”, inițiată în scopul conștientizării de către personalul Ministerului Afacerilor Interne și cetățeni, a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție, a fost organizată o activitate de informare anticorupție cu membrii Colegiului Prefectural de la nivelul Instituției Prefectului – Județul Brașov.

   În vederea atingerii obiectivelor campaniei, participanților la activitate, le-au fost prezentate, informații cu privire la competențele D.G.A., principalele obligații care le revin în calitatea de funcționari publici, infracțiunile de corupție prevăzute de Codul penal și Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, consecințele implicării în astfel de fapte de natură penală și modalitățile de sesizare.

             De asemenea, în vederea cunoașterii modului de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, a fost popularizat Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806 și datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Brașov – mun. Brașov, strada Nicolae Titulescu, nr. 28.

  Participanților le-au fost diseminate pliante și flyere cu mesaje anticorupție, precum și afișe care urmează a fi postate la sediile instituțiilor publice de pe raza județului.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE BRAȘOV

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: