Acțiunea TRUCK&BUS pe șoselele din Brașov

În săptămâna 22- 28 iulie 2019, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, desfășoară acțiunea TRUCK&BUS, care vizează combaterea încălcării normelor legale în domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri și persoane.

Activitățile sunt desfășurate, simultan, în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

 

Obiectivele acțiunii, pe întreaga perioadă de desfășurare a activităților, sunt:

  • Verificarea respectării normelor rutiere de către conducătorii auto ai autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri și destinate transportului de marfă cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone;
  • Verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor și funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf;
  • Verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și de conducătorul auto;
  • Respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane;
  • Respectarea limitelor legale de viteză;
  • Depistarea și sancționarea celor ce conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice;
  • În ceea ce îi privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

 

Astfel, în dimineața zilei de 24 iulie a.c., în intervalul orar 06.00-09.00, polițiștii rutieri au procedat la oprirea în trafic a autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de mărfuri, în vederea verificării respectării normelor legale, atât de către conducătorii auto, cât și de către operatorii de transport.

 

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 294 testări etilotest, au aplicat 52 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 pentru nerespectarea normelor legale prevăzute de H.G. 69/2012, 5 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 12 pentru lipsa inspecției tehnice periodice (ITP) și defecțiuni tehnice, iar restul pentru alte abateri la regimul rutier, în valoare de aproximativ 21.500 lei.

Totodată, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 12 permise de conducere, dintre care 11 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației, dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: