Acțiune pe linie silvică. O firmă din Moeciu a fost amendată cu 10.000 lei

În perioada 19 – 27 octombrie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate cu deținerea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos, la o societate comercială cu punct de lucru pe raza localității Moieciu, județul Brașov.

Ca urmare a abaterilor constatate și în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, societății în cauză i-au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 lei.

Totodată a dispusă măsura complementară a confiscării fizice a  cantității de peste 19 m3 lemn rotund, esență rășinoase și a cantității de 1,190 m3 lemn de foc, esență fag.

De asemenea, a fost dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantității de 20,782 m3 material lemnos, esență rășinoase și paltin, în valoare de peste 6.470 lei.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: