Acțiune pe DN1, în sistem CASCADĂ. Amenzi de peste 21.300 lei

În scopul prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei neregulamentare, la data de 09 august 2021, în intervalul orar 15.00 – 19.00, polițiști rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe DN1, în sistem CASCADĂ, ce a avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto, care încalcă regimul legal de viteză, precum și pentru asigurarea unui climat optim de siguranță rutieră.

În cadrul acțiunii au fost folosite 2 cinemometre TruCam, 3 aparate Autovision, precum și aparatele DrugTest și alcooltest.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 49 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 21.300 lei.

De asemenea, polițiștii brașoveni au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice 5 permise de conducere, dintre acestea 2 fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 reținute pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

 

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: