Acesta este al doilea autobuz electric care va ajunge la Brașov (FOTO)

În weekend mai vine un autobuz electric, iar luni încă un troleibuz.

În weekend va mai ajunge un autobuz electric la Brașov. Este al doilea livrat pentru RATBV și provine din Cehia. Poza a fost realizată pe E462, undeva lângă localitatea Brno (Cehia).

Potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, fiecare autobuz este livrat cu tot cu o stație de încărcare electrică. De asemenea, la începutul săptămânii viitoare este așteptat să ajungă la Brașov și un troleibuz electric Solaris, de proveniență poloneză.

Pe 7 mai a fost livrat la Brașov primul autobuz electric produs de firma SORLibchavy s.r.o., din Cehia. Autobuzul a fost primul dintre cele 52 achiziționate cu finanțare de 80% de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în două loturi, de 32 și, respectiv, 20 de autobuze. Cele 32 de autobuze din primul lot, din care face parte și autobuzul livrat deja, în cadrul contractului semnat în iulie 2019, au o lungimea de 12 metri, cu câte 3 uși duble, podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, capacitate 102 călători din care 35 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, 3 validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: