Aceasta este ”România normală”? 50% dintre contractele de muncă înregistrate în Revisal sunt cu salarii nete sub 1.600 de lei

România contrastelor: jumătate dintre contractele de muncă înregistrate în REVISAL sunt cu salarii nete mai mici de 1.600 de lei.  Datele au fost date publicității de Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa.

Haideți să punem pe agenda doamnei ministru Turcan problemele reale ale pieței muncii din România.

Lăsați doamnă vânătoarea de asistați social (da, știm, sunt probabil câțiva care iau nemeritat fabuloasa sumā de 142 lei pe lună).Vorbim de oameni în sărăcie extremă, foarte vulnerabili. Fiecare ministru din ultimii zece ani și-a început mandatul în forță, arâtând cu degetul către aceștia, fără ca la final să-i lase într-o situație mai bună pe cei care chiar au nevoie de ajutor.
🔍🔍Uitați-vă în schimb la datele din Revisal. JUMATATE din contractele de muncă sunt cu salarii nete mai mici de 1600 lei net! Vi se pare o situație normală? Demnă de un stat social European? Într-o țară în care costurile de trai se apropie cu pași rapizi de media din UE.
Aveți soluții pentru asta? Aveți de gând în mandatul dumneavoastră să acționați pentru deblocarea negocierilor colective și restabilirea dreptului la asociere sindicală?”, este mesajul adresat pe Facebook de către reprezentanții Cartel Alfa ministrului Muncii, Raluca Turcan.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: