Abrogați și plecați!!!

Domnule Ministru Toader
Pirueta…pe care ați realizat-o în ultimele săptămâni modificând modificarea legilor justiției, modificate de deciziile Curții Constituționale vă transformă din jurist în artist al circului guvernamental…pe o temă care a revoltat întreaga societate.
Societatea civilă, autoritatea judecătorească, noi, parlamentarii PNL v-am cerut: abrogați și plecați , domnule Ministru… învârtitura făcută în ultimele zile printr-o nouă ordonanță însă nu vă reușește pentru că ați realizat în sfârșit că abrogarea nu este suficientă!
Ghinion: modificând modificarea ați încurcat-o cu abrogarea! Evenimente legislative separate…ar spune un fost judecător Curții Constituționale….Vă amintiți?! Se pare că la minister ați uitat de ele!
Și acum întrebările care-l frământă pe Ministrul cu cele mai bruște schimbări de atitudine: Ordonanța 13? – altă întrebare sau
Ordonanța 7? –„ievaluez” vai de capul meu, e jale!!!
Domnule Ministru – în această lume paralelă a Guvernului, visul dvs. pare că este să aveți sub papuc justiția, să stabiliți după bunul plac al șefului cu mustață cine iese de la beci sau cine intră la beci, să reînviați epoca de aur Stănoiu prin directive de partid transformate în hotărâri judecătorești… sau prin „sfârlitură”, ministru face să dispară orice judecător, orice procuror care mai visează că justiția poate fi independentă!
Acesta a fost visul unei nopți de iarnă, Ordonanța 7? „Ievaluez”, vai de capul meu e jale!!!
Ați făcut o învârtitură și în privința procurorului șef european! Ați sfădit candidata românilor că nu e bravă de o asemenea funcție însă cu calm, cu mult profesionalism, aceasta v-a demonstrat că are toate calitățile necesare pentru a fi în această funcție!
În lumea reală, domnule Ministru, Ordonanța 7 reprezintă o lovitură de măciucă aplicată în capul autorității judecătorești! Reacția imediată, neechivocă a judecătorilor și procurorilor care au inițiat proteste fără precedent pentru a apăra principiul independenței justiției române arată cât de mare a fost șocul produs de aceasta.
Pe lângă toate celelalte vorbe și activități gogonate îmbrăcate în forma realizărilor ministeriale, relativ degeaba, pentru că nu au produs decât hârțoage, utilizarea ordonanței ca armă legislativă imposibil de contracarat pe termen scurt, pentru a norma subjugarea justiției intereselor unor infractori reprezintă cea mai cinică măsură a dvs. De fapt, nu, nu a fost degeaba, ați ridicat mingi la fileu șefului cu mustață!
Singura piruetă pe care o mai puteți face, domn” Ministru este aceea de a înlătura efectele OUG nr.7/2019 prin repunerea în vigoare a normelor modificate prin ordonanța la care ne-am referit. După care, elegant, să plecați de la minister, lăsând pe birou o hârtie intitulată DEMISIE!
În lumea reală ar fi singura hârțoagă cu efect pozitiv din mandatul dumneavoastră plin de învârtituri, sfârlituri, de piruete (sinonime în Dicționarul Explicativ al limbii române)!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: