Abia acum se alocă sume mari de bani la spitalele din Brașov

Dacă până acum sănătatea nu a primit atenție foarte mare, aeroportul fiind prioritar pentru conducerea județeană Brașov, de câteva săptămâni, șefii Consiliului Județean și-au dat seama că e nevoie de mai mulți bani la spitale ținând cont și de pandemia de COVID-19.

”O nouă rectificare bugetară destinată susţinerii activităţii spitalelor braşovene în această perioadă dificilă a fost aprobată de forul deliberativ judeţean, întrunit într-o şedinţă de îndată prin videoconferinţă. Suma de 10.781.120 lei a fost repartizată pentru suplimentarea subvenţiilor la cele şase spitale din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, precum şi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie (UASM) Sânpetru, fiind modificate corespunzător şi listele de investiţii. Alocările bugetare s-au realizat după cum urmează:

  • 2.972.120 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Se vor achiziţiona 10 aparate EKG, 8 ventilatoare, 8 monitoare, 50 de injectomate, 10 infuzomate, 4 defibrilatoare externe automate, 200 de nebulizatoare specifice aparatelor de ventilație mecanică, un videolaringoscop şi materiale sanitare.
  • 3.527.000 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie. Vor fi cumpărate 11 ventilatoare mecanice fixe, 44 de injectomate, 11 infuzomate, 11 aspiratoare de secreții portabil şi un videolaringoscop, precum şi materiale sanitare, dezinfectanți și alte obiecte de inventar (lămpi UV pentru dezinsecție).
  • 2.925.160 lei pentru materiale sanitare şi obiecte de inventar, cazarea personalului şi investiţii la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Sunt în derulare achiziţii pentru 10 ventilatoare non invazive/invazive staționare, 10 paturi ATI, 2 aparate EKG, 40 de injectomate, 10 infuzomate, 3 defibrilatoare externe automate, 40 de lămpi UV fixe cu grilă, 2 mașini de spălat cu uscător, 2 analizoare gaze sangvine, 10 monitoare funcții vitale şi o stație de oxigen pentru ATI.
  • 704.700 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii;
  • 108.000 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov;
  • 94.500 lei pentru cazarea personalului Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea”;
  • 368.900 lei pentru cheltuieli de personal şi cheltuieli materiale la UAMS Sânpetru. Amintim că aici au fost transferaţi pacienţii Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie după ce acesta a devenit spital COVID, fapt care a determinat creşterea numărului de angajaţi pe fiecare tură ca urmare a creşterii fluxului de pacienţi, precum şi un necesar mult mai mare de materiale sanitare, medicamente, hrană şi materiale de curăţenie.

De asemenea, suma de 80.740 lei  a fost destinată activităţii proprii a Consiliului Judeţean.

Această rectificare a fost posibilă prin micşorarea fondurilor din anumite capitole ale bugetului Judeţului Braşov. Astfel, capitolul Transporturi a fost diminuat cu suma de 6.383.520 lei, de la finanţarea Programelor nerambursabile pentru activităţi culturale şi sportive pe anul 2020 a fost luat întregul disponibil – 3.700.000 lei, iar creditele pentru finanţarea dobânzilor au fost diminuate cu 697.600 lei”, se arată într-un comunicat de presă.

Precizăm că Publicația Transilvania365 își rezervă dreptul de a blura pozele cu fața președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea având în vedere că acesta s-a arătat nemulțumit de poze. Mai mult decât atât, acesta susține că unele poze făcute în spațiul public, mai precis la o expoziție ISU Brașov, sunt fotografii…PRIVATE 🙂

Probabil că Veștea încă nu a aflat ce înseamnă privat și ce înseamnă eveniment public unde el a simulat un control al tensiunii…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: