ABC-ul lui Ghișe a revenit la primărie! Brașovenii pot monitoriza activitățile de gospodărire a orașului cu ajutorul site-ului ABC.brasovcity.ro

Allen Coliban seamănă tot mai mult cu fostul primar Ioan Ghișe. Acesta a “împrumutat” de la acesta  inclusiv celebrul ABC. Mai mult decât atât, Colibam are șanse mari să ajungă să fie izolat în primărie la fel ca fostul edil. În cazul unei alianțe PNL-PSD, useristul va rămâne un primar de decor. Deja se discută aceste aspecte având în vedere că primarul este depășit la capitolul administrație locală.
Primăria Brașov continuă programul de transparentizare a activității Municipalității prin lansarea, astăzi, 27 septembrie, a unui site dedicat activității de gospodărire, ABC.brasovcity.ro (Asfalt, Becuri, Curățenie). Brașovenii pot afla de pe acest site informații referitoare la activitatea de reparații străzi și trotuare, cea de iluminat public, salubrizarea orașului și amenajarea și întreținerea de zone verzi. Pentru perioada de iarnă, va fi introdus și modulul de deszăpezire.

„După cum le-am promis brașovenilor, ei vor deveni parte activă în ceea ce privește administrarea orașului. Prin acest instrument, ei pot verifica, alături de inspectorii primăriei, lucrările pe care operatorii de servicii le-au efectuat, programul zilnic sau săptămânal, precum și lucrările planificate pentru perioada următoare, pe fiecare stradă în parte. Site-ul este unul prietenos cu utilizatorii, dispune de o serie de filtre, pentru a ușura căutarea, dar și de o hartă interactivă, pentru fiecare tip de lucrări, în care brașovenii vor regăsi tot ceea ce înseamnă gospodărirea orașului. Acest site reprezintă și un instrument facil pentru inspectorii primăriei, care pot monitoriza, astfel, modul în care operatorii de servicii își îndeplinesc obligațiile. Nu în ultimul rând, cetățenii, în cazul în care constată nereguli în îndeplinirea eficientă a activității de administrare a orașului, pot sesiza Municipalitatea prin intermediul secțiunii de sesizări. Vă invit pe toți ca, în următoarea lună în care acest site este în faza BETA, să îl testați și să ne transmiteți sugestiile de îmbunătățire a lui sau eventualele nefuncționalități”, a precizat primarul Allen Coliban

Site-ul este împărțit în patru categorii de activități – asfalt, becuri, curățenie și zone verzi, la care, în sezonul rece, se va adăuga și deszăpezirea. În cadrul fiecărui modul, brașovenii pot găsi informații referitoare la programul de lucru, eventualele restricții și o hartă interactivă, cu ajutorul căreia pot identifica lucrările pe fiecare stradă, termenele limită, dar și care lucrări sunt în curs de execuție, cele în întârziere, cele sistate sau care sunt străzile unde sunt programate lucrări de gospodărire în perioada următoare. Totodată, printr-un simplu click pe hartă, cetățenii pot afla tipul de lucrări, perioada de derulare și chiar fotografii din perioada derulării acestora.

Acest site se află pentru o lună în perioada de testare, după care, în urma recomandărilor primite de la utilizatori, va deveni funcțional în totalitate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: