A scăzut numărul infracțiunilor la Brașov

În anul 2019, la nivelul județului Brașov s-a înregistrat o scădere cu 32,8% a infracțiunilor contra vieții. De asemenea, infracționalitatea stradală a scăzut cu 9,21%. În ceea ce privește siguranța rutieră, de remarcat este reducerea numărului persoanelor decedate, în anul 2019 înregistrându-se cu 14 decese mai puțin în  comparație cu anul 2018.Inspectoratul de Poliție Județean Brașov și-a intensificat eforturile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, a crescut prezența polițiștilor în teren, în special în orele și intervalele de timp pretabile comiterii faptelor care contravin normelor legale în vigoare. A fost optimizată activitatea de patrulare și, de asemenea, a fost îmbunătățită activitatea de cunoaștere a problematicii din teritoriu, asigurându-se o reacție rapidă și eficace în situația producerii unor fapte antisociale.

Pe tot parcursul anului 2019, polițiștii brașoveni au organizat și desfășurat acțiuni cu efective mărite pe diverse domenii de activitate, care au avut ca obiectiv prevenirea și combaterea criminalității, precum și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor județului nostru.Apelurile cetățenilor la nr unic de urgență 112 este în creștere, cu o medie lunară de 4.332 apeluri și o medie zilnică de 142 apeluri, toate solicitările  fiind gestionate fără probleme.

Un rol important au avut și activitățile preventive, care au urmărit informarea cetățenilor cu privire la fenomenul infracționalității și a dinamicii acestuia, desfășurarea de activități educativ-preventive având ca beneficiari grupurile vulnerabile: copii, femei, bătrâni, persoane cu risc de marginalizare, dar și comunități cu risc de victimizare.Siguranța cetățenilor, este o prioritate a poliției brașovene, care va acționa și în anul 2020 pentru prevenirea, descurajarea și combaterea cu fermitate a faptelor care contravin legii, în vederea asigurării unui climat de ordine și liniște publică.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: