A prezentat polițiștilor un permis de conducere fals, eliberat în Belgia

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 06 septembrie 2021, în jurul orei 00.55, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 29 ani, care conducea un autovehicul pe DJ112A, pe raza localității Vulcan din județul Brașov.

La solicitarea cadrelor de poliție de a prezenta documentele personale și ale autovehiculului condus, bărbatul nu a putut prezenta polițiștilor permisul de conducere, făcând mențiune asupra faptului că deține permis de conducere emis de autoritățile din Belgia. În continuarea verificărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul are inspecția tehnică periodică expirată, sens în care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată și modificată cu completările ulterioare.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: