A jucat sau nu banii la păcănele directorul de la AQUACOV din Covasna?

Potrivit unei publicații locale din județul Covasna, un lider UDMR ar fi băgat mâna în visteria Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AQUACOV (structură creată sub patronajul CJ Covasna, ale cărei venituri se constituie din cotizații plătite din impozitele cetățenilor localităților din județ). Mai mult decât atât, banii ar fi fost jucați la…păcănele. Culmea, cel care ar fi ”umblat” la casierie ar fi chiar directorul executiv al asociației, Fazakas Andras Levente. Imediat după ”tun”, directorul și-ar fi înaintat demisia din funcție. Bineînțeles, această mișcare a fost în secret, pentru că cei din conducerea Consiliului Județean Covasna fac totul în ”liniște”, nu de alta, dar să nu afle alegătorii ce se întâmplă în curtea lor, atfel imaginea le-ar fi terfelită destul de tare. Astfel, Tamas Șandor, și-ar fi protejat omul, nu de alta, dar să nu se deschidă cutia Pandorei. Autorul articolului și-a pus și întrebarea dacă din ”tunul” dat nu au ”mâncat” și alți participanți de la masa Consiliului Județean, altfel nu se poate explica cum s-a acoperit această combinație cu iz penal. Nu lipsesc nici acuzațiile de sifonare a banului public, dar nici cele legate de eșecurile Consiliului Județean pe partea de atragere a fondurilor europene.

Ce spune IPJ Covasna?

După multe discuții de lămurire cu privire la faptul că informațiile solicitate de redacție sunt în folosul comunității, iar acestea primează în fața intereselor personale, redactorii ziarului au obținut și un punct de vedere de la IPJ Covasna.

Referitor la solicitarea dumneavoastră, transmisă prin e-mail, formulată în baza legii 544 din 2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, vă comunicăm următoarele:

La nivelul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Covasna există un dosar penal în care sunt cercetate infracțiuni de serviciu, așa cum sunt ele reglementate de Codul Penal. Cercetările cauză sunt efectuate în REM(cu privire la faptă) urmând a fi administrate probe în conformitate cu preveririle art. 305, alin 3, din C. Pr. Penală pentru a stabili dacă există bănuiala rezonabilă că o persoană a săvârșit fapta urmând ca în funcție de probatoriu, să se dispună, după caz efectuarea urmăririi penale în personam. Cauza este supravegheată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe. Având în vedere că urmărirea penală este nepublică, nu vă putem comunica alte date referitoare la obiectul cauzei”, a precizat subinspectorul de poliție Radu Stroe, responsabil pe Legea 544/2001.

Cu alte cuvinte, polițiștii au deschis o anchetă. Rămâne de văzut și ce finalitate are, dacă organele de cercetare penală vor găsi derapaje administrative pe partea financiară.

 

Detalii despre toată povestea în publicația sfantugheorgheinfo.blogspot.com

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: