A început Școala de vară a proiectului ,,Am fost cetățeanul Orașului Stalin” !

În perioada 1-6 august 2017, echipele Orașelor Stalin formate din istorici, specialiști în comunicare, voluntari, ziariști și pasionați de istoria recentă participă la Brașov la prima activitate comună din cadrul proiectului european ,,Am fost cetățeanul Orașului Stalin”, proiect finanțat integral de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a Comisiei Europene prin programul ,,Europa pentru Cetățeni”, Componenta 1 „Memorie istorică europeană”.

Proiectul Muzeului Județean de Istorie Brașov este primul proiect românesc finanțat de Comisia Europeană pe componenta „Memorie istorică europeană” și primul proiect cu finanțare de la Comisia Europeană câștigat de o instituție culturală brașoveană.

La școala de vară de la Brașov participă echipe care reprezintă Muzeul Național de Istorie al Albaniei, Universitatea Dunaújváros (Ungaria), Muzeul Regional de Istorie Varna (Bulgaria), Katowice Miasto Ogrodów (Polonia), European Network Remembrance and Solidarity (Polonia), Universitatea ,,Transilvania” Brașov și Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Programul școlii de vară a început cu întâlniri de lucru în care fiecare echipă Stalin a prezentat o sinteză a activităților desfășurate în cadrul proiectului până în prezent și a continuat cu o vizită tematică în Brașov pe urmele Orașului Stalin.

Mâine, 3 august, de la ora 10.30 până la ora 13.00, în sala festivă (sala 120) a Consiliului Județean Brașov, este programată o întâlnire-dezbatere cu brașovenii ale căror istorii din Orașul Stalin vor fi împărtășite participanților la școala internațională de vară.

Dezbaterea va pune accentul pe experiența personală a brașovenilor care au fost cetățenii orașului Stalin, pe necesitatea identificării și protejării patrimoniului istoriei recente și sensibilizarea comunității locale cu privire la memoria istorică.

La dezbaterea despre Orașul Stalin sunt invitați toți pasionații de istorie locală. Intrarea este liberă !

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: