A început cea de-a 11-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Brașov „Țara Bârsei”!

În seara de duminică, 12 septembrie, ediția a 11-a a Zilelor Culturale Maghiare din Brașov „Țara Bârsei” a început în fața publicului entuziast adunat în Piața Sfântul Ioan!

În deschiderea evenimentului, discursuri au fost rostite de Kirsch Gábor, președintele organizației județene UDMR Brașov, dr. Farkas Balázs, consul  în cadrul Consulatului General al Ungariei la Miercurea Ciuc, și Toró Tamás, inițiatorul și organizatorul principal al festivalului. Toți trei au subliniat că evenimentul reprezintă o adevărată sărbătoare pentru maghiarii din Brașov și din zonă, o ocazie în care membrii comunității se întâlnesc și se bucură, împreună, de cultura lor. Toró Tamás și-a exprimat, printre altele, recunoștința față de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și statul maghiar: faptul că Zilele Culturale Maghiare din Brașov „Țara Bârsei” au ajuns la cea de-a 11-a ediție se datorează, în mare parte, sprijinului primit din partea acestor trei instituții.

Pe scenă și în piață a răsunat, apoi, concertul intitulat „Transylvanian Symphonic Talesun concert eclectic, ca o călătorie în timp – al formației maghiare Koszika and the HotShots, respectiv al Filarmonicii din Brașov, dirijate de Vaughn Roberts.

Publicul a ascultat cântece populare maghiare, secuiești și românești, muzică populară mixată cu bossa nova și rap, melodii latine, hituri pop actuale și șlagăre proprii ale formației Koszika and the HotShots, toate interpretate într-o manieră cu adevărat originală, simfonică și electronică!

Dacă este să privim mulțimea imensă care s-a adunat în Piața Sfântul Ioan, dar și faptul că mulți dintre cei care treceau prin piață s-au oprit și au rămas cu noi, credem cu tărie că începutul festivalului a fost unul reușit. În următoarele zile continuăm cu același elan, cu o serie de programe muzicale deosebite și multe alte programe excepționale. Veniți și sărbătoriți alături de noi la cea de-a 11-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Brașov „Țara Bârsei”!

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: