A ieșit la plimbare cu o mașină furată , fără să dețină permis de conducere și „a uitat” să plătească carburantul

Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Predeal efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”furt calificat”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “furtul în scop de folosință”.
Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 17 septembrie 2021, un tânăr, în vârstă de 19 ani, din județul Dâmbovița, ar fi sustras un autoturism de pe raza Stațiunii Bran și l-ar fi condus până în Stațiunea Predeal, unde ar fi alimentat cu carburant auto, părăsind stația peco fără a achita contravaloarea carburantului.
La verificarea în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,46 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: