A furat o mașină și a dat o tură prin oraș băut și fără permis de conducere. Polițiștii l-au reținut

Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt în scop de folosință”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 30 martie 2021, în jurul orei 20.40, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi sustras un autoturism parcat pe raza municipiului Brașov, lăsat pornit și neasigurat de către conducătorul auto.

Echipa operativă constituită, formată din polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Brașov, alături de specialiști criminaliști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, au reușit, în scurt timp, identificarea autovehiculului în cauză, cât și a autorului faptei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, cadrele de poliție au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 41 ani, ar fi sustras autoturismul cu scopul de a-l folosi pe nedrept și l-ar fi condus pe raza municpiului Brașov, deși nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,67 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: