A fost predat amplasamentul pentru restaurarea Cetății Râșnov…și Adrian Veștea nu apare în poză :)

Astăzi a fost predat amplasamentul pentru realizarea proiectului ,, Restaurarea, Conservarea și Valorificarea Durabilă a Cetății Râșnov – Incinta de Vest ,,

”Practic aceasta a fost ultima etapa înaintea începerii efective a lucrărilor din Cetatea Medievală.

Cetatea Medievală Râșnov va fi închisă publicului, monumentul urmând a intra în reabilitare cu bani europeni. Pe toată durata lucrărilor, Grădina Cetății va fi deschisă, iar intrarea va fi liberă. În perioada lucrărilor, Cetatea de sus, adică cea afectată de lucrări, va fi închisă. Pentru proiectul „Restaurarea, conservarea și valorificarea durabilă a Cetăţii Râșnov (incinta de vest) și crearea infrastructurii conexe”, Primăria Râșnov a semnat contractul de finanţare în anul 2017, însă, pentru a putea ajunge la etapă lucrărilor propriu-zise, a fost nevoie de o serie de proceduri. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, valoarea contractului de finanţare fiind de 16.004.094,84 lei, din care 15.237.465,98 lei reprezintă asistenţa nerambursabilă.

În luna august a anului 2018, Primăria Râșnov a semnat contractul pentru proiectarea și execuţia lucrărilor, constructor fiind SC Romconstruct Group SRL din Ploiești (în asociere cu cu Concas SĂ și Crindesign Proiect SRL), care a depus oferta cu cel mai bun raport calitate – preţ. Valoarea totală a contractului era de 13,34 milioane de lei (cu TVA), faţă de valoarea estimată de 14,89 milioane de lei. Apoi, că urmare a apariţiei unor lucrări suplimentare, dar și pentru că salariul minim în construcţii a crescut, valoarea contractului a fost actualizată, iar costurile totale au ajuns la 17,37 milioane de lei cu TVA”, se arată într-o postare pe facebook.

One thought on “A fost predat amplasamentul pentru restaurarea Cetății Râșnov…și Adrian Veștea nu apare în poză :)

  • 7 februarie 2020 la 17:15
    Permalink

    Ce caută d-ul Pepene în acea poză?? el e director la Brașov parcă, a fost la Râșnov sau e acolo din simpatie?!. Sau poate el e director peste tot județul, cum ar dori.
    Nu sunte-ti în stare să lăsa-ti locul altora, numai unii îs buricul pământului, mai ales că e pe bani mulți această neorestaurare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: