A fost odată DNA, au fost odată procurori care investigau politicieni…

Cândva, în România exista Direcția Națională Anticorupție (DNA). Erau procurori care intrau în politicieni și anchetau golăniile făcute de aceștia. La fel și la Brașov. Însă, de ceva timp, la nivelul județului Brașov se aude doar de afaceri necurate cu fonduri europene și cam atât, în rest cazuri de duzină, nimic răsunător. Asta nu însemnă că s-au cumințit politicieni, nu, nicidecum, ci înseamnă că procurorii au lăsat-o mai moale deși în oraș e mai rău ca în trecut. Dealuri rase cu buldozerele și păduri înlocuite cu blocuri, locuințe oferite la șmecheri prin RIAL (aici se pare că intră și oameni din magistratură, poliție), combinații cu terenuri, contracte semnate pe ochi frumoși, atribuite pe bază de carnet de membru de partid, instituții ale statului acaparate de interlopi, cazuri de dopaj la echipele de sport ale municipiului și lista poate continua. Unde sunt procurorii în aceste cazuri? Dumnezeu știe, nimeni nu-i mai vede. Toți brașovenii știu de mânării, unele sunt pe față. Se fac plângeri la aceste instituții, dar nimic, parcă sunt ca frații, nimeni nu deranjează pe nimeni. Nici SRI nu mai dă vreun semn, deși măgăriile sunt la ordinea zilei. Ne întrebăm, mai are rost să stăm în țara asta putredă de corupție, o țară unde autoritățile sunt nepăsătoare, unde nu ești apărat, ba din contră, ești umilit de instituțiile statului, pentru că sunt conduse de acești interlopi ajunși pe funcții? Numai că acum interlopul nu mai este acel individ certat cu legea, acel băiețaș de cartier care este născut să fure, să înșele, nu, acum interlopul este politician, are o funcție publică.

Atunci, oare nu e mai bine să-i lăsăm să se țepuiască între ei, iar noi să plecăm acolo unde drepturile ne sunt apărate?

Dragi procurori, dacă tot mai aveți un pic de demnitate, dacă nu vreți să spună lumea că încasați salarii degeaba, atunci mișcați-vă, puneți mâna pe dosare, scoateți infractorii de pe scena politică și băgați-i unde le este locul! Avem așteptări, nu vă rezumați numai la cazuri de duzină când toată lumea știe ce putred este orașul…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: