A fost lansată platforma online de gastronomie ”Bucate de prin sate”

Bucatedeprinsate.ro este o platforma de gastronomie care se concentreaza pe documentarea si promovarea folclorului gastronomic local si regional si pe sprijinirea micilor producatori din zona care inca mai desfasoara agricultura sustenabila si productie la scara foarte mica – doua elemente aproape unice in Europa in prezent. Unul din aspectele esentiale in cadrul proiectului este de a sustine ca gastronomia, inteleasa ca retete, ingrediente si obiceiuri legate de mancat, poate fi un diferentiator puternic pentru Transilvania, ca regiune si pentru Romania, ca tara, in peisajul european si global actual.

 

Bucate de prin sate urmareste sa transforme mancarea traditionala intr-o experienta completa si pune accentul pe cinci componente: gust local, retete traditionale, patrimoniu gastronomic, povesti din sate si evenimente gastronomice din zona rurala.

 

 

Platforma online va aborda urmatoarele tematici:

 

Patrimoniu gastronomic documenteaza gastronomia locala ca parte a patrimoniului cultural imaterial.

 

Retete transilvanene aduna povesti, gusturi si obiceiuri uitate si este un fel de a arata ca mancarea nu este doar hrana, ci si ritual, ca gatitul ar trebui mereu precedat de buna intentie a folosirii ingredientelor si promoveaza restaurante si bucatari responsabili, care respecta principiile Slow Food: sanatos, curat, corect.

 

Gust local descopera bucuria mancatului si respectul pentru fiecare imbucatura date de echilibrul datorat naturii si atentiei pentru redescoperirea ingredientelor simple, locale.

 

Sustenabilitate este o rubrica ce ofera informatii despre mancarea de calitate, despre echilibrul in alimentatie si despre cum devenim constienti de ceea ce mancam.

 

Povesti din sate descopera, sustine, documenteaza viata la tara si schimbul orasului cu satul ca mod de viata permanent.

 

Plimbare prin sate promoveaza evenimente de gastronomie locala, retete si produse locale, evenimente culturale din zona rurala, producatori locali.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: