A fost lansat site-ul www.ursulromanesc.ro, o platformă pentru centralizarea incidentelor neplăcute Om – Urs

Un deputat brașovean a lansat o platformă prin care să fie centralizate incidentele cu urși. Este vorba despre site-ul www.ursulromanesc.ro,

Vedem zilnic la știri noi cazuri de persoane atacate de urs sau care s-au întâlnit cu ursul în mod nesperat, în locuri în care aceste animale nu ar trebuie să fie prezente. Această problemă este foarte serioasă și trebuie conștientizată și acționat la nivel național.

În acest context, am lansat astăzi site-ul www.ursulromanesc.ro, o platformă creată pentru a avea o mai bună centralizare a incidentelor neplăcute dintre om și urs.

Mâine, 29 iunie 2021, începând cu ora 12:00, la inițiativa Federatiei Oierilor de Munte din România va avea loc la București, în fața Ministerului Mediului, o manifestare pașnică pentru a aduce la cunoștința autorităților situația reală cu privire la problemele cauzate atacurile urșilor.

Din cauza măsurilor de restricție impuse de pandemie, sunt așteptați să participe un număr de numai 100 de reprezentanți ai celor afectați, precum și cei interesați de acest subiect.

Cei care nu pot participa la eveniment sunt invitați să semneze petiția online pentru luarea unor măsuri urgente privind protejarea omului și a bunurilor sale în fața atacurilor urșilor, conservarea unui număr optim de urși, implicarea specialiștilor în luarea deciziilor.

Invit reprezentanții mass-media să-i întâlnească pe participanții la eveniment, pentru a afla mai multe despre problemele cauzate de atacurile urșilor chiar de la persoane care au avut astfel de incidente și să transmită mesajele acestora.

Vocea celor afectați trebuie să fie auzită și să conteze în luarea decizilor și găsirea unor soluții”, a declarat Dumitru Flucuș, deputatul PNL.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: