A devenit tradiție: Caravana Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile face anual un popas la Râșnov

l Complexul Olimpic pentru Sărituri cu schiurile de la Râşnov va găzdui două etape ale Cupei Mondiale feminine programate în perioada 25-27 ianuarie 2019

  • Dana Haralambie şi Diana Trâmbițaș vor reprezenta România în Cupa Mondială.

România va găzdui pentru a cincea oară două etape ale celei mai importante competiţii feminine de sărituri cu schiurile: Cupa Mondială. Acestea vor fi organizate, ca de obicei, la Râșnov, în perioada 25-27 ianuarie 2019, unde vor participa cele mai bune sportive din lume la sarituri cu schiurile. Vor participa printre altele si ocupantele podiumului olimpic de la ultima ediție, Maren Lundby (Norvegia), Katarina Althaus (Germania) și Sara Takanashi (Japonia), care, de altfel, se plasează în fruntea clasamentului general după primele patru reuniuni ale actualului sezon, reuniuni găzduite de Lillehammer, Premanon, Sapporo și Zao. La Râșnov, la cel de-al cincelea popas al caravanei feminie a Cupei Mondiale, și-au anunțat prezența 48 de sportive din 14 țări, printre care și România, țara noastră fiind reprezentată de Dana Haralambie, care a acumulat deja 25 de puncte în actualul sezon, și mai tânăra Diana Trâmbițaș, aflată la al doilea an al participării în circuitul Cupei Mondiale.

Federația Română de Schi Biatlon în parteneriat cu Primăria Râșnov, cu sprijinul finan-ciar al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Ministerului Tineretului și Sportului, dar și cu susținerea permanentă a Consiliului Județean și a Primăriei Brașov, au intrat în linie dreaptă cu pregătirile trambulinei de sărituri pentru inspecția FIS care va preceda competițiile.

Cele două etape din România se vor desfășura după următorul program:

Vineri 25 ianuarie – ora 12:00 – Antrenamentul oficial
  ora 14:00 – Calificări
Sâmbătă 26 ianuarie – ora 12:30 – Săritura de probă

ora 13:30 – Manșa I urmată de manșa finală (la care vor

participa primele 30 clasate în Manșa I)

Duminică 27 ianuarie           – ora 12:15 – Calificări pentru ce-a de-a doua etapă a reuniunii

de la Râșnov

ora 13:30 – Manșa I, urmată de manșa finală.

Spectatorii vor avea aces liber, organizatorii punând la dispoziție curse regulate din centrul orașului către complexul sportiv de pe Valea Cărbunării.

Competițiile vor fi transmise de Eurosport si TVR 3 în direct.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: