A condus un autoturism neînmatriculat fără a avea permis de conducere

La data de 24 mai 2020, în jurul orei 17.30, polițiști din cadrul Poliției Orașului Zărnești au procedat la oprirea în trafic, pentru control, a unui autovehicul, care circula pe str. Piatra Craiului din orașul Zărnești, jud. Brașov.

Cu ocazia opririi de către polițiști, conducătorul auto al autovehiculului a înmânat cheile pasagerului, care se afla în autoturism, precizând faptul că nu el este cel care a condus vehiculul.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că autoturismul este radiat din circulație, neavând asigurare obligatorie tip RCA, astfel, nu are dreptul de a circula pe drumurile publice.

De asemenea, în continuarea verificărilor în baza de date a Poliției Române, cadrele de poliție au stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: