A bătut palma PNL cu USR pentru Consiliul Județean? Care sunt mișcările pe scena politică din Brașov

Se apropie campania electorală, iar formațiunile politice din Brașov încep să-și creioneze strategiile pentru alegerile locale. Se discută alianțe, se fură oameni de la un partid la altul, se fac înțelegeri ascunse. Surse din Partidul Național Liberal (PNL) susțin că aripa Veștea ar fi purtat discuții cu liderii USR pentru a-și asigura majoritatea la Consiliul Județean. Se vorbește de faptul că actualul candidat USR va fi mână moartă, ceea ce se și vede. Candidatul evită să atace prea mult PNL, deși partidul se află la ”butoane” de ani buni și realizările nu prea se văd.

Pentru candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Brașov va fi deranj mare, mai ales că sunt câteva nume cunoscute în cursa electorală.

Mulți dintre primarii liberali ar trage mai mult cu Mariana Câju. Aceste calcule sunt încurcate și de către Marian Rasaliu, cel care se bucură la fel, de o simpatie în rândul alegătorilor. Din zona PNL va rupe cu siguranță și Aristotel Căncescu. Un alt candidat care poate fura din electoratul de dreapta este și Ionuț Goidescu, cel care și-a anunțat zilele trecute intenția de a candida pentru președinția Consiliului Județean Brașov. Până în toamnă, nu este exclusă o alianță PNL-PMP. Partidul condus la centru de Traian Băsescu ar putea fi absorbit de către PNL din motive strict electorale.

Nici viitorul ALDE nu este sigur. Sunt șanse mari ca formațiunea să treacă cu totul la PSD.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: