A avut la dispoziție un an, dar a reușit “performanța” de a veni în fața consilierilor doar cu un singur proiect ce a vizat achiziționarea unor terenuri

Va pierde banii primiți de la Guvern? Management defectuos la Primăria Brașov! Deși are o armată de consilieri, primarul Allen Coliban nu a reușit într-un an să identifice un teren sau mai multe pentru a cheltui cele 10 milioane de lei primite de la Guvernul României. Drept dovadă că abia cu o lună înainte ca banii să se întoarcă înapoi la statul român în cazul în care nu sunt cheltuiți, a reușit să vină în fața Consiliului Local cu un proiect. Numai că și acesta se pare că a fost făcut pe genunchi, fiind cu probleme. Unele de latură socială, în câteva imobile locuind în jur de 60 de familii care ar trebui să fie scoase în stradă în cazul în care terenurile se vând, dar și unele de oportunitate, fiind vorba despre terenuri aflate pe raza altei Unități Teritorial Administrative. O zonă cu terenuri unele cunoscute ca fiind mlăștinoase, cu probleme cadastrale privind separarea căilor de acces în zonă.

Ciudat cum de într-un an primarul s-a axat doar pe terenurile de la BOD, având în vedere că sunt destule suprafețe de cumpărat și în Municipiul Brașov, chiar dacă prețurile sunt mai mari, dar cu avantajul că taxele și impozitele ar rămâne la Brașov. De ce într-un an nu a identificat și alte suprafețe, de ce nu a discutat intenția de cumpărare a terenurilor și în Consiliul Local, astfel ca aleșii locali să aibă cunoștință despre viitoarele proiecte ale Primăriei Brașov? Cum Consiliul Local este forul care aprobă bugetul Municipiului, este firesc ca și aleșii locali să cunoască unde merg banii comunității.

Cel mai probabil, primarul Coliban a ales opțiunea Bod cu gândul de a nu pierde banii, să cumpere ceva doar ca să fie cumpărat. Numai că, să vii ca primar pe ultima sută de metri cu un proiect care pune multe semne de întrebare, este sinucidere politică din start. Primarul riscă să se facă de râs dacă la sfârșitul anului pierde banii și nu a fost capabil să identifice soluția cea mai bună. Cu un singur proiect trecut prin Consiliul Local, nu se poate spune că interesul și preocuparea primarului pentru achiziționarea unor terenuri a fost mare.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: