,,Cornul și laptele” , varianta ECO de la producători locali din Brașov

În data de 1 septembrie Municipalitatea brașoveană a demarat o procedură de achiziție în vederea implementării programului cunoscut la nivel public ,,Cornul și laptele”, prin care a impus o serie de condiții astfel încât copiii să beneficieze de produse proaspete și de calitate. Astfel, cel puțin 10% dintre produse trebuie să fie certificate ECO, cel puțin 30% trebuie să provină de la producători locali, fermieri, cooperative și asociații și sunt încurajate livrările directe, de la producător la consumator, nefiind acceptate oferte care implică mai mult de 2 operatori economici pe lanțul de aprovizionare.

Valoarea estimată a produselor este de: 1.738.488 lei, fără TVA, pentru produsele lactate (lapte și iaurt); 1.883.362 lei, fără TVA, pentru produsele de panificație, și 796.807 lei, fără TVA, pentru mere.

Astfel,  producătorii locali sunt așteptați să depună oferte până la data de 22 septembrie, data limită de depunere a ofertelor, și explică și care sunt pașii necesari pentru a depune aceste oferte.

 Conform caietului de sarcini pentru achiziția produselor lactate, de panificație și a merelor destinate programului „Cornul și laptele“, primăria a ales să acorde 50% din punctajul maxim criteriilor de calitate și doar 50% prețului mai mic, față de 90% preț – 10% calitate la licitațiile din anii anteriori, care erau organizate de consiliile județene.

Din cele 50 de puncte acordate pe criterii de calitate, un maxim de 20 de puncte se poate obține dacă ofertantul are mai mult de 25% dintre produse obținute din producție ECO.

Lanțul de aprovizionare are o pondere de 10 puncte, iar punctajul maxim se acordă producătorului care livrează direct beneficiarului, întreaga cantitate de produse.

Tot la capitolul calitate, se acordă punctajul maxim, de 20 de puncte, ofertantului care achiziţionează produse cu o pondere peste 50% de la producători locali, fermieri, cooperative şi asociaţii.

Pentru a fi considerați „producători locali“, distanţa maximă dintre exploataţia de origine a produselor şi punctul de comercializare nu trebuie să depăşească 75 km.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: