De la 1 noiembrie, medicii oftalmologi de la Spitalul Județean Brașov fac gardă la domiciliu

Medicii de la Compartimentul Clinic Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov asigură ”garda la domiciliu” începând cu 1 noiembrie 2021.

Garda la domiciliu se organizează în zilele lucrătoare între ora de terminare a programului stabilit pentru activitatea curentă a medicilor din cursul dimineții și ora de începere a programului de dimineață din ziua următoare. În zilele de repaus săptămânal, zilele de sărbători legale, și în celelalte zile în care, potrivit reglementărilor legale nu se lucrează,  garda la domiciliu  începe de dimineață și durează 24 de ore. Medicul care asigură garda la domiciliu în acest interval are obligația de a răspunde la solicitările primite din partea medicului coordonator de gardă și de a se prezenta la unitatea sanitară într-un interval de maxim 20 de minute. Medicii care sunt chemați sp asigure asistența medicală de urgență  prin chemări de la domiciliu sunt salarizați pentru perioada în care se asigură garda la domiciliu cu 40% din tariful orar aferent salariului de bază pentru numărul de ore în care asigură garda. Chemările de la domiciliu se consemnează în condica de prezență pentru activitatea de gardă, se consideră ore de gardă și se salarizează conform legii”, se arată într-o adresă transmisă compartimentului clinic de Oftalmologie.

Numai că, potrivit personalului medical, pentru a pune în aplicare acest demers, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov ar fi trebuit să aibă două avize, unul de la Comisia de Sănătate din cadrul Consiliului Județean Brașov și altul de la Ministerul Sănătății. Se pare că cele două avize lipsesc și abia acum se încearcă obținerea lor, chiar dacă ”circulara” s-a pus în mișcare începând cu 1 noiembrie 2021. Din acest motiv, medicii consideră că este o măsură abuzivă. Mai mult decât atât, unul dintre cei trei medici deja și-a înaintat demisia. Cum au mai rămas doar doi, este greu de înțeles cum funcționează unele compartimente de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: