Acasă National Gabriel Andronache: „Nu există și nu va exista normă legală de acordare...

Gabriel Andronache: „Nu există și nu va exista normă legală de acordare a unor pensii speciale noi”

0

Deputatul PNL Gabriel Andronache a declarat că, decizia Curții Constituționale privind pensiile speciale ale parlamentarilor nu repune în vigoare legea declarată neconstituțională. Astfel, nu există o normă legală de acordare a unor pensii speciale noi.

„Precizări pentru cei care afirmă că depun noi proiecte legislative de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor după decizia CCR:

1. Decizia Curții Constituționale nu repune în vigoare textul care a fost abrogat prin legea declarată neconstituțională! Deci nu există și nu va exista normă legală de acordare a unor pensii speciale noi!!!
2. A abroga ceva ce nu există reprezintă prostie legislativă sau neștiință de carte. Fiecare dintre cei care afirmă că depun noi proiecte legislative pot alege una din cele două categorii menționate mai sus pentru a-și încadra declarațiile!
3. Această decizie, ca și cea de săptămânile trecute, dată prin control a posteriori de constituționalitate, generează efecte strict în privința foștilor parlamentari care au deschis procese și se aflau la pensie la data abrogării normei care prevedea pensia specială în Statutul deputaților și senatorilor.
4. Procedura de urmat este: după publicarea în M.Of. a motivării deciziei CCR se va declanșa reexaminarea legii declarate neconstituționale, conform Regulamentelor celor două camere parlamentare.”, a scris deputatul PNL Gabriel Andronache pe pagina sa de Facebook
Reamintim că, CCR a declarat neconstituțională legea prin care erau abrogate pensiile speciale pentru parlamentari.