Acasă Parlamentar de Brașov Brașov, 15 Noiembrie 1987, devine filă de istorie în manualele școlare!

Brașov, 15 Noiembrie 1987, devine filă de istorie în manualele școlare!

0
Revolta anticomunistă de la Brașov din 1987 va avea un titlu distinct în capitolul dedicat mișcărilor de contestare a regimului comunist în manualul de liceu „Istoria comunismului în România” cu predare din 2025.
„Inițiativa ministrului liberal, Adrian Veștea, ca revolta eroilor brașoveni din 1987 să fie pagină de istorie în manualele școlare se materializează prin demersul nostru parlamentar și cu sprijinul doamnei ministru Ligia Deca.
Am adresat Ministrului Educației o întrebare parlamentară de a ne comunica când devine realitate inițiativa ministrului Veștea.
Răspunsul Ministerului Educației este clar:
Revolta anticomunistă de la Brașov din 1987 va avea un titlu distinct în capitolul dedicat mișcărilor de contestare a regimului comunist în manualul de liceu „Istoria comunismului în România” cu predare de anul viitor. De asemenea, Revolta muncitorească de la Brașov din 15 Noiembrie 1987 va fi studiu de caz în manualul opțional intitulat „Istoria revoluției române din 1989”, ca precursoare a revoluției din Decembrie ’89.
Este o bucurie să constat că eroii noștri brașoveni din 15 Noiembrie 1987 devin filă de istorie națională în manualele școlare. Cinste lor!”, a transmis deputatul PNL Brașov, Gabriel Andronache.