96% din totalul candidaților înscriși s-au prezentat la cea de-a doua probă scrisă la Bacalaureat

La cea de-a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (proba obligatorie a profilului – proba E.c) -) au fost prezenți 2.981 de candidați (96% din totalul candidaților înscriși). 2.782 de candidați prezenți astăzi provin din promoția curentă și 199 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 29 iunie, în 16 centre de examen în județul Brașov. Au absentat 115 candidați.

Pentru tentativă de fraudă, au fost eliminați doi candidați. Unul din centrul de examen Colegiul Tehnic Energetic ‘Remus Răduleț’ Brașov, cel de-al doilea din centrul de examen Liceul Tehnologic Râșnov, ambii fiind depistați cu telefoane mobile asupra lor în timpul examenului. Absolvenții provin de la Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov respectiv de la Liceul Tehnologic Râșnov și nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare sunt disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, postate acolo de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultimele două probe se vor desfășura în zilele de miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării, respectiv de joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 9 iulie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: