9 persoane s-au accidentat, astăzi, în Masivul Postăvaru

9 persoane s-au accidentat, astăzi, în Masivul Postăvaru

  • Local
  • ianuarie 4, 2022
  • Fără comentarii
  • 407

După ce zilele precedente numărul incidentelor a fost mic, vizibilitatea bună și vremea favorabilă au făcut că numărul lor să crească.

Astăzi, 04.01.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 9 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă sau se aflau în drumeție în Masivul Postăvaru.

Salvatorii montani ajunși la caz au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, apoi le-au coborât în stațiune, unde pentru 2 dintre acestea a fost nevoie și de intervenția echipajelor SMURD/SAJ, care le-au transportat la unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate.

O turistă care se afla în drumeție a ales să coboare pe pârtia Drumul Roșu, în detrimentul traseelor marcate. Din cauza încălțărilor inadecvate și a stratului de zăpadă cu consistență dură, aceasta a alunecat, suferind un traumatism la nivelul membrului superior.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 66 de cazuri, totalizând 71 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

„Recomandam turiștilor care doresc să facă drumeții să se echipeze corespunzător, cu haine și încălțări adecvate, specifice zonei montane. Totodată, aceștia sunt sfătuiți să rămână doar pe traseele turistice marcate și să nu se mai deplaseze pe pârtii, unde pe lângă pericolul de a aluneca din cauza stratului de zăpadă artificiala cu o consistență foarte dură, pot fi loviți de schiori sau snowboarderi. Dacă se află în zone unde poteca intersectează pârtia sau are secțiuni comune cu aceasta, să nu iasă decât în momentul unui trafic redus, să se deplaseze exclusiv pe margine și în șir indian, lăsând culoare cât mai generoase pentru schiori sau snowboarderi.
Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranță proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!” , au transmis salvamontiștii

Stiri recomandate

Peste 800 de noi cazuri COVID în județul Brașov

Peste 800 de noi cazuri COVID în județul Brașov

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției,…
Minivacanță de 5 zile pentru români. 2 decembrie 2022 este zi liberă

Minivacanță de 5 zile pentru români. 2 decembrie 2022…

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat că, Guvernul a stabilit ca 2 decembrie 2022 să fie declarată zi liberă pentru salariații…
3 persoane accidentate la schi în Poiana Brașov

3 persoane accidentate la schi în Poiana Brașov

Astazi, 19.01.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat în cazul a 3 persoane, care s-au accidentat în timp ce…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *