84 de permise reținute în 2 zile, 71 pentru alcool

În perioada 05 – 07 iunie 2020, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat mai multe acțiuni pe raza întregului județ, ce au avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, asigurarea unui trafic rutier fluent și sigur, prin prevenirea și combaterea neregulilor ce pot afecta climatul de siguranță pe drumurile publice.

 

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

 

  • Depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;
  • Impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;
  • Combaterea nerespectării regimului legal de viteză;
  • Impunerea și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică;
  • Deținerea documentelor obligatorii, ce permit conducătorilor auto să se deplaseze cu vehicule pe drumurile publice.

 

În activitățile desfășurate au fost angrenați 145 de polițiști rutieri, care au acționat pe raza întregului județ Brașov, utilizând echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare, mijloacele tehnice certificate, etiloteste, etilometre, aparatele Drugtest, precum și cinemometrul TruCam.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au efectuat 2182 de testări cu aparatul etilotest și aparatul DrugTest, au aplicat 339 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 123.000 lei, dintre acestea 61 fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, cadrele de poliție au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice 84  permise de conducere, dintre acestea 71 fiind reținute pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost constatate 24 infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 10 infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 1 infracțiune pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

 

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool diminuează capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi!

De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor!

 

Fiți responsabili în trafic!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: