800 de polițiști în misiune pe perioada minivacanței de Rusalii

În perioada 06 – 08 iunie 2020, cu ocazia minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor, aproximativ 800 de  polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Echipe mixte formate din polițiști din structurile de ordine publică, de investigații criminale, de poliție rutieră, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, alături de polițiști locali, sunt în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, dar și pentru depistarea și tragerea la răspundere penală sau contravențională a persoanelor care săvârșesc fapte ce încalcă prevederile legale.

Astfel, polițiștii brașoveni vor acţiona în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ, zilnic, cu peste 260 de forțe de ordine şi aproximativ 150 de autospeciale.

Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate peste 300 patrule de siguranţă publică.

Poliţiştii vor acţiona pentru a verifica respectarea prevederilor legale valabile în starea de alertă, pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale, care pot aduce atingere ordinii publice, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora.

Patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe drumurile naţionale și judeţene, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente rutiere. În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă  prezența  activă  în trafic, polițiștii vor folosi la

 

capacitate maximă  şi cu eficienţă sporită, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii și triaje de cale ferată.

Recomandăm cetățenilor să apeleze cu încredere la cel mai apropiat polițist ori să sune la numărul unic de urgență 112 în caz de nevoie sau dacă au cunoștință despre săvârșirea vreunei fapte antisociale.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: