76 de aurolaci indentificati in municipiu de Politia Locala Brasov. Poate afla si Scripcaru

76 de consumatori de substanțe cu proprietăți psihoactive (aurolac și prenadez) au intrat atenția Poliției Locale Brașov, de la începutul anului și pănă acum. Sunt persoane care, din cauza consumului de astfel de substanțe, dezvoltă un comportanent antisocial, creând un mare disconfort trecătorilor și locuitorilor din zonă. Jumătate dintre aceste persoane au fost identificate în lunile de vară de către agenții Biroului ordine publică 2, birou care are în atribiții și menținerea ordinii și liniștii publice pe zona Bulevardul Gării – Bulevardul Victoriei, areal preferat de astfel de persoane.

În ultima săptămână, cu ocazia creșterii frecvenței acțiunilor de menținere a ordinii și liniștii publice în zona menționată, polițiștii locali au capturat de la acești cetățeni, zeci de flacoane de aurolac, unele sigilate. Cei mai mulți dintre ei sunt adulți, aflați deja în baza de date a instituției. De fiecare dată când au fost surprinși de echipele de intervenție, au fost sancționați și îndrumați către localitățile de domiciliu, ținând cont că acestea sunt singurele măsuri pe care Poliția Locală Brașov le poate aplica, în conformitate cu legislația în vigoare.

Totodată, vorbind tot de aplicarea Legii 61/1991, în conformitate cu baza de date a instituției, polițiștii locali au aplicat în acest an 1187 sancțiuni, iar jumătate dintre aceste amenzi au fost date pentru consum de alcool în locuri publice. Valoarea amenzilor aplicate pe baza Legii pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, este de 378.600 de lei. De asemenea, alte 282 de persoane au fost amendate potrivit art. 2 pct. 6 pentru „atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe strazi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale (…)”, cuantumul acestor sancțiuni fiind de 129.600 de lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: