745 de persoane sancționate în 2018 din cauza gunoaielor

Polițiștii locali din Brașov au avut de furcă cu brașovenii care nu înțeleg că depozitarea gunoaielor se face în locuri special amenajate. În ceea ce priveste sfera de activitate ce înglobează salubritatea și protecția mediului, polițiștii locali de la SIC au monitorizat, printre altele, și depozitele de deșeuri și platformele de colectare a deșeurilor menajere din Brașov. Controalele au fost intensificate pe perioada verii, când a fost instituit un Plan de măsuri complex, la care au participat efective suplimentare, de la toate structurile  instituției, verificări ample ce s-au extins până la finalul anului. De remarcat este faptul că, în 2018, pe această linie de muncă, polițiștii locali colaborând și cu celelalte birouri operative au sanționat 745 de persoane surprinse că își aruncau la întâmplare sau își depozitau deșeurile pe domeniul public, căutau în pubelele de gunoi sau aprindeau focul în interiorul platformelor – activități amendate de legea locală prin H.C.L. 149/2017 – Regulamentul de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare și deszăpezire în municipiul Brașov. De asemenea, au fost atenționați și operatorii de salubritate în vederea respectării graficului de ridicare a deșeurilor. Valoarea amenzilor aplicate de polițiștii locali, în baza HCL 149/2017– a fost de 282.960 de lei.

”În plus, întreaga echipă de la Serviciul Inspecție-Control și Disciplina în Construcții a mai efectuat și verificări cu privire la maniera în care se desfășoară în Brașov activitățile de comerț și modul în care se respectă legislația de protecția mediului de către societățile comerciale. Așadar, anul trecut, polițiștii locali de la SIC a verificat activitatea a 658 de agenți economici și acolo unde au identificat nereguli au și aplicat sancțiuni – în număr de 569 amenzi, în valoare totală de 420.600 lei.

     În total, cei 14 poliţişti locali de la Serviciul Inspecție-Control și Disciplina în Construcții au aplicat în urma acţiunilor din teren, sancțiuni contravenționale în număr de 638, iar valoarea totală a acestora este de  825.350 lei”, a spus Anca Lautaru, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Brasov.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: