70 de ani de învățământ superior brașovean

Vineri, 26 octombrie, Universitatea Transilvania din Brașov a sărbătorit 70 de ani de existență, într-un cadru festiv, alături de peste 400 de invitați de marcă din țară și din peste 30 de țări de pe toate continentele.

La evenimentul care a avut loc la Aula Universității au participat Ligia Deca – consilier de stat în Administrația Prezidențială, prof. dr. ing. Gigel Paraschiv – ministru secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, prof. dr. ing. Sorin Câmpeanu președintele CNR, reprezentanți ai administrației publice locale și județene, membrii Consiliului Național al Rectorilor, foști miniștri ai educației.

De asemenea, cu ocazia aniversării a 70 de ani de învățământ superior brașovean au fost prezenți rectori ai marilor universități din întreaga Europă, reprezentanți de seamă ai mediului academic din Statele Unite, Israel sau America de Sud, o delegație din China, formată din 59 de rectori și oficialități chineze dar și cea a delegației din Turkmenistan formată din cinci rectori, secretarul de stat în educație și Ambasadorul Statului Turkmenistan în România.

Președintele României, excelența sa dl Klaus Werner Iohannis a transmis comunității academice a universității noastre un mesaj în care se arată că: „Sunt convins ca Universitatea Transilvania este pe deplin pregătită pentru a face față provocărilor viitorului” și care a transmis un ”La mulți ani întregii comunități academice a Universității Transilvania din Brașov!”

În cadrul evenimentului aniversar, rectorul Universității Transilvania din Brașov a înmânat diploma și placheta aniversară ca o recunoaștere pentru întreaga activitate foștilor rectori pe care universitatea i-a avut de-a lungul celor 70 de ani: prof. dr. Eugen Chiș, prof. dr. ing. Filofteia Negruțiu și prof. dr. ing. Ioan Vișa.

Așa cum arăta rectorul universității Transilvania, prof.dr. ing. Ioan Vasile Abrudan: „In acest an, în care Universitatea sărbătorește șapte decenii de la înființare, iar România centenarul Marii Uniri, îi omagiem pe toți aceia care, prin pasiune, efort constant și sacrificii, au contribuit la creșterea, la dezvoltarea și la afirmarea Almei Mater brașovene. Prin profesionalism, modernitate și dinamism, cei care alcătuiesc astăzi comunitatea academică brașoveană continuă drumul început acum șaptezeci de ani și consolidează prestigiul național și internațional al Universității. Vivat, Crescat, Floreat Universitatea Transilvania din Brașov!”

Ziua se va încheia la ora 18, cu un concert de pian, susținut de pianista Alina Bergu, în cadrul Stagiunii de Concerte.

 

Întâlniri bilaterale

 

În 26 octombrie, la Universitatea Transilvania s-a desfășurat Forumul rectorilor România-China – o întâlnire între rectorii universităților din România și cei ai universităților din China, unde au discutat despre relațiile de parteneriat între cele două țări, dar și posibilități de cooperare pe viitor.

Imediat după momentul festiv, în aula universității, într-un cadru oficial, reprezentanți ai Universității brașovene dar și ai altor trei universități din țară, împreună cu reprezentanți ai statului Turkmenistan au semnat un acord de colaborare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: