7 spărgători de locuințe prinși în flagrant când furau dintr-o hală

Hoții și-au diversificat activitatea pe perioada pandemiei.  7 bărbați au fost prinși în flagrant încercând sa fure bunuri dintr-o hală a unei societăți comerciale.  Tot în luna mai ar fi pătruns într-o stână amplasată pe raza localității Sânpetru, unde ar fi agresat fizic o persoană, iar ulterior ar fi sustras bunuri, animale domestice, precum și sume de bani.  De asemenea, au mai spart și două apartamente de unde au furat bunuri.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”tâlhărie calificată”, ”furt calificat” și ”tentativă la furt calificat”..

În fapt, în noaptea de 19/20.05.2020, polițiștii au prins în flagrant șapte bărbați cu vârste cuprinse între 16 și 46 ani, din județul Covasna, în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-o hală a unei societăți comerciale situată pe raza municipiului Brașov.

La data de 20 mai a.c., echipe mixte formate din polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Secția 1 Poliție Rurală Feldiaora, Biroul de Investigații Criminale, Secțiile 1–5 Poliție, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 8 mandate de percheziție la locuințele bărbaților situate în județul Covasna, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoanele în cauză ar fi autorii altor infracțiuni de tâlhărie calificată și furt calificat, constând în aceea că, având fețele acoperite, ar fi pătruns într-o stână amplasată pe raza localității Sânpetru, unde ar fi agresat fizic o persoană, iar ulterior ar fi sustras bunuri, animale domestice, precum și sume de bani.

De asemenea, în cursul nopții de 07/08 mai a.c., bărbații în cauză ar fi pătruns fără drept în interiorul a două imobile situate în municipiul Brașov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei șapte bărbați au fost reținuți pentru 24 ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Ulterior, la data de 21 mai 2020, instanța de judecată a emis pe numele a cinci dintre bărbați mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile și măsura controlului judiciar pentru celelalte două persoane.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: