7 persoane au fost reținute, în urma perchezițiilor efectuate ieri într-un dosar de șantaj

Ieri, 12 august polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Secția 2 Poliție Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județele Cluj și Mureș, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ”șantaj”- 6 fapte, ”înșelăciune” – 5 fapte și ”furt”, prin modul de operare ”acoperișul”.

Din cercetări a rezultat faptul că mai mulți bărbați ar fi împărțit pliante publicitare, prin care ar fi oferit servicii de reparații sau întreținere imobile, inducând faptul că ar face reduceri substanțiale pentru pensionari. Ulterior, aceștia ar fi solicitat prețuri exorbitante pentru lucrările efectuate și la final, prin șantaj, ar fi cerut sume de zeci sau sute de ori mai mari decât costul efectiv.  Prejudiciul astfel cauzat fiind de aproximativ 100.000 de euro.

În baza probatoriului administrat în cauză, 7 persoane au fost reținute și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, continuă cercetările în cadrul dosarului penal constituit, în vederea probării întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: