7 medalii pentru juniorii brașoveni de la CS Babarunca la Campionatele Naționale de Orientare în alergare

Weekendul trecut au avut loc la Roman, județul Neamț, Campionatele Naționale de Orientare în alergare. Cei 5 juniorii brașoveni de CS Babarunca Săcele au avut o comportare foarte bună reușind să câștige 7 medalii.

Astfel Ioan Iacob a devenit campion național, la categoria M16(juniori II), la proba de Medie Distanță și vicecampion la Lungă Distanță. 5 medalii de argint au adus și juniorii mai mici, Andreea Rujoi, F12, (Medie Distanță și Ștafetă), Vlad Percec, M12 (Lungă Distanță și Stafetă) și Diana Percec F14 (Ștafetă), iar o medalie de bronz a fost adusă de Andreea Rujoi la Lungă Distanță.

CS Babarunca au avut rezultate foarte bune și la probele de Master, unde au cucerit alte 8 medalii (4 aur, 1 argint, 3 bronz) la categoriile M35 și F55. De asemenea cel mai vâstnic participant la Campionatele Naționale a provenit tot de la clubul brașovean, Iuliu Dopovecz sr.(83 de ani) alergând la categoria M85.

Orientarea este o disciplină sportivă, care constă în parcurgerea contra timp a unui traseu dinainte stabilit, cu ajutorul unei hărți și a unei busole, prin atingerea unor puncte de control. Orientarea se practică sub forma unor concursuri desfăşurate în zone de şes, deluroase, muntoase, împădurite, cu relief frământat, dar există competiţii spectaculoase de Sprint în parcuri şi oraşe.

Orientatea în alergare este un sport practicat foarte mult în țările nordice (unde este și materie în curriculum școlar și unde există chiar campionat profesionist) și baltice, dar și în Elveția, Ucraina, Rusia, Spania, Franța, Bulgaria, Ungaria. Concursurile de orientare au categorii de concurs de la 10 ani până la 90 de ani +, în țările nordice concursurile ajungând până la peste 15.000 de participanți.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: