6 secții de votare din Brașov vor fi mutate

Având în vedere prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 86/18.09.2018, pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000, privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei, coroborat cu H.G. nr.743/2018 privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului național pentru revizuirea Constituției şi H.G. nr.744/2018 privind stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice, a bugetului și a cheltuielilor necesare pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național pentru revizuirea Constituției, Primăria Municipiului Braşov a întreprins toate demersurile necesare pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a referendumului din perioada 6-7 octombrie.

Având în vedere că, în această perioadă, la Şcoala Gimnazială nr. 4 se derulează o serie de lucrări în cadrul proiectului ,,Renovarea clădirilor municipale şi a şcolilor, utilizând tehnologii de construcţii inteligente  în municipiul Braşov”, în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano – Român, ceea ce face ca acest spaţiu să fie impropriu derulării referendumului în condiţii optime, am luat decizia de a muta, temporar, cele 6 secţii de votare din această clădire la Liceul de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch, două secţii, şi la Şcoala Gimnazială nr. 25, 4 secţii.

Astfel, cetăţenii care au domiciliul pe străzile Cernei, Diana, Eftimie Murgu, Padina, Vârful cu Dor, arondaţi la secţia de votare nr. 72, precum şi cei care au domiciliul pe bulevardul Muncii numere impare, şi străzile Calcarului şi Oltului, arondaţi la secţia de votare nr. 73, îşi pot exprima opţiunea la Liceul de Arte Plastice.

”Cei care au domiciliul pe bulevardul Muncii, numere pare, şi strada Ghindei, arondaţi secţiei de votare nr. 74, cei care au domiciliul pe strada Jepilor  nr. impare 1-9 şi nr. pare 2- 20, arondaţi secţiei 75, precum şi cetăţenii de pe străzile Alexandru Odobescu, Alexandru Papiu Ilarian, Artarului, Carpenului, Doinei, Micu Klein, Pictor Nicolae Grigorescu, Somesului, Temeliei, arondaţi secţiei 76, şi cei de pe străzile Crişului şi Vasile Alecsandri, de la secţia nr. 77, îşi vor putea manifesta opţiunile la Şcoala Gimnazială nr. 25.

Cu excepţia acestor modificări, temporare, toţi ceilalţi braşoveni îşi vor putea exercita acest drept la aceleaşi secţii de votare ca şi până acum.

Îi invit pe toţi cei care doresc să-şi exprime punctul de vedere cu privire la modificarea Constituţiei să participe la acest referendum şi să îşi exercite unul dintre drepturile democratice elementare.

Ca de fiecare dată, atunci când am avut posibilitatea să îmi exprim o opţiune, fie că a fost vorba despre una politică, în cadrul alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale, fie că a fost vorba despre o opţiune în cadrul unui referendum, mi-am exercitat acest drept, lucru pe care îl voi face şi de această dată”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: