6 luni de mandat cu zeci de angajări pentru clientela USR, demisii și multe minciuni (VIDEO)

Primarul Coliban a fost ”tocat” mărunt de către un consilier local.

Într-o conferință de presă, consilierul local Lucian Pătrașcu a prezentat o scurtă radiografie a primelor 6 luni de mandat ale primarului Allen Coliban.

 

  1. La început de mandat, am aflat că acest primar ne-a mințit pe față. Nu are treabă cu partea administrativă a orașului, ci cu caracterul personajului. S-a dat mare specialist în IT, în business și fonduri europene, dar dovada a fost că dânsul nici nu a absolvit această facultate, fiind exmatriculat. Și-a mințit electoratul, a mințit toți brașovenii care l-au ales în această funcție.

 

  1. Dezapezirea in municipiul Brasov – Cu toții am aflat că deszăpezirea a stat foarte prost în municipiul Brașov – nu s-au deszăpezit locurile de parcare, nu s-au deszăpezit străzile din Brașov, atunci când a fost o ninsoare mai puternică. Din păcate, cu toții am constatat că traficul s-a blocat, iar acest primar în funcție nu a fost în stare să asigure serviciul de deszăpezire.

 

 

  1. Scandalul de la Politia Locala – S-a organizat un concurs, foarte bine, îi felicit pe cei care au luat acest concurs, să își facă datoria în continuare… Am cerut domnului primar să ne dea răspunsul directorului de la Poliția Locală (după ce Coliban i-a cerut demisia pe Facebook – n.r.), l-am primit după 55 de zile. Aceasta este transparența în Primăria Brașov… O bătaie de joc la adresa brașovenilor și a consilierilor din partea acestui primar

 

  1. Incercarea de desfiintare a echipei de fotbal Corona Brasov – in mijlocul campionatului. Aceasta mi s-a parut cea mai mare prostie pe care ar fi putut-o face primarul daca noi nu votam impotriva acestui proiect.

 

 

  1. Intrarea Primariei Brasov in Asociatia SCOTCH CLUB – o asociație care are, în primul rând, un nume nepotrivit pentru a se ocupa de sport, de fotbalul brașovean, care nu a avut nici o activitate și nu are trecut în statut vreo activitate cu privire la fotbal. Nu am înțeles de ce se încearcă să se vină cu tot felul de tertipuri pentru a se crea această echipă FC Brașov. Din punctul meu de vedere, primarul Coliban nu are nici o coerență în ceea ce vrea să facă, nu are nici o viziune pe termen mediu și lung… Din punctul meu de vedere, dragi brașoveni, fotbalul a fost furat și a fost trecut pe persoana fizică Allen Coliban

 

  1. Atribuirea de contract in mod direct – Este vorba de un contract de 73.000 de lei către o asociație care să se ocupe de strategia pentru dezvoltarea sportului brașovean în perioada 2021-2026. Problema nu sunt acești 73.000 de lei care s-au dat, ci de faptul că, până în 2026, această asociație va încasa din fonduri publice aproape 4 milioane de lei, bani cu care această asociație ar trebui să facă această strategie a sportului brașovean. Ceea ce am constatat eu ca și consilier local, în administrația actuală față de administrația trecută, actualul primar se înconjoară în permanență de asociații, prin care încearcă să sifoneze banii publici din Primăria Brașov

 

  1. Infiintarea postului de Director general adjunct la societatea Rial – o societate pe pierdere. Dacă sunt probleme financiare la SC RIAL, nu poți să vii să mărești cheltuiala. Primăria, în prima fază trebuie să reduci cheltuiala, după care să mai infiinteze posturi pentru a  gestiona corespunzator societatea respectivă… Postul de director general adjunct nici până astăzi nu a fost ocupat.

 

  1. Marcajele facute pe strada Muresenilor – S-a asfaltat prost, pentru că s-a asfaltat cu un strat foarte gros. Întrebat în ședința de Consiliu Local de ce s-a întâmplat acest lucru, primarul ne-a răspuns că s-au făcut gratuit. Păi dacă s-au făcut gratuit, atunci haideți să facem toate marcajele pe toate străzile gratuit, urmând ca până când acele străzi să fie asfaltate, acele marcaje să fie gratuite. Din punctul meu de vedere, este un răspuns imatur, fără a avea vreo legătură cu coerența care ar trebui să se întâmple într-o administrație locală.

 

  1. Problemele aparute la Liceul Mesota. Am aflat din presă că un grup de părinți îl acuză pe primarul Allen Coliban că blochează reluarea cursurilor în format fizic al elevilor. Este vorba despre faptul că elevii nu pot începe fizic școala, deoarece Primaria nu a fost în stare să semneze procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor.

 

  1. Spitalul Regional Brasov – In luna mai am constatat o alta minciuna facuta brasovenilor si anume Spitalul Regional Brasov. Primarul Coliban anunta brasovenii in luna martie pe facebook, ca acest spital se va realiza din fondurile PNRR (programul national de redresare si rezilienta) 600 mil euro dar, surpriza, proiectul nu este prevazut în programul national.

 

”Am vazut pe retelele de socializare nemultumirile cetatenilor din Brasov. Un oras parasit, abandonat, un oras plin de mizerie , buruieni si balarii. (ex.parcurile, sensurile giratorii, zonele verzi din Brasov).

Asta este viziunea de oras verde a lui Coliban, un oras neingrijit , fara flori, dar cu papadii si capuse. Suntem la mijlocul anului iar orasul arata dezastros,  nu s-a facut deratizare, dezinfectie, nu s-au curatat spatiile verzi, gropile nu s-au astupat iar mizeria de prin oras o vedem cu totii.

Iar primarul iese in conferinta de presa si sustine ca s-a ”concentrat” pe gospodarirea orasului. Sloganul din campanie cu care au mintit brasovenii era  – schimbam strada cu strada – dar nu au spus atunci ca in rau.

Pana cand primarul impreuna cu suita dumnealui de consilierii personali mint brasovenii. Ii fac o sugestie primarului, pana cand lucrurile nu sunt certe, sa nu se mai aventureze in declaratii fara acoperire pentru ca informeaza prost brasovenii”, a spus Lucian Pătrașcu, consilier local PSD.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: