6 eleve cu varste intre 10-11 ani, ranite in microbuzul in care erau transportate pentru o competitie sportiva

La data de 29 august a.c., în jurul orelor 14.50,  un bărbat de 65 de ani, a condus un microbuz pe str. Mihai Viteazul, din municipiul Brașov, dinspre str. Stadionului spre str. Plevnei iar la intersecția cu str. Călugăreni, a efectuat viraj la stânga și nu a acordat prioritate  de trecere unui autoturism condus pe str. Mihai Viteazul, dinspre str. Plevnei, înspre str. Stadionului, de un bărbat de 41 de ani.

Microbuzul transporta 11 eleve, cu vârste între 10 – 11 ani,  ce efectuaseră deplasarea pe raza municipiului Brașov pentru a participa la o competiție sportivă. Dintre acestea, 6 au suferit vătămări corporale ușoare și au fost transportate la Spitalul de Pediatrie Brașov,  în vederea acordări de îngrijiri medicale.

 

În urma accidentului a fost vătămat ușor și conducătorul auto de 41 ani, care a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

La testarea conducătorilor  auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0 pentru bărbatul de 65 ani și 0,57 mg/l alcool pur pentru cel de 41 ani. Celui din urmă i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

De asemenea, conducătorul auto de 41 de ani, are permisul de conducere reținut din data de 05.07.2014, ca urmare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult, în data de 26.03.2016, acesta a fost depistat din nou conducând sub influența băuturilor alcoolice și în timp ce avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Brașov.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: