53 de persoane condamnate în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. în lunile iunie-iulie

În lunile iunie și iulie 2021, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 53 de inculpați prin 41 de hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, fraudarea  fondurilor europene, evaziune fiscală.

Printre cei condamnați definitiv se află: un deputat, un trezorier partid, un director și manager de spital, doi directori Poșta Română, un șef Direcție agricolă, un rector universitar, un avocat.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 53 de inculpați variază între 6 ani și 8 luni închisoare și 1.500 lei cu amânarea aplicării pedepsei.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: