500 de lei l-a costat pe un tânăr lipirea unor afișe pe copacii și stalpii din Brașov

Nu poți lipi afișe oriune, ci în locuri special destinate acestei activități! În caz contrar, te “lipești” extrem de ușor de o amendă de până la 5.000 de lei, conform legislației în vigoare. Este sfatul pe care îl dă Poliția Locală Brașov celor care nu vor să țină cont de reglementările privind afișajul în locurile publice.

Așa a pățit și un prahovean de 29 de ani, care a fost surprins în flagrant de echipa de intervenție în timp ce își fixa colile de hârtie cu mesaj publicitar pe copaci, dar și pe stâlpii de susținere pentru rețeaua de contact troleibuze (care aparțin domeniului public și se află în administrarea Regiei Autonome de Transport Brașov – RATBV).

Astfel, la sfârșitul săptămânii, R.A. a fost întrerupt de către polițiștii locali din avântul pe care îl luase în timp ce lipea afișe publicitare pe toți stâlpii și copacii ieșiți în calea sa. Tânărul prahovean țintise Bulevardul Saturn, pentru început. Nu a reușit să plaseze decât șase anunțuri în momentul în care l-au descoperit agenții de la Locală. Pentru săvârșirea contravenției de afișaj în locurile neautorizate, bărbatul a fost sancționat pecuniar cu 500 de lei, în conformitate cu prevederile art. 117 lit. f din HCL 149/2017, care stipuleaza faptul că “Pe raza municipiului Brașov este interzisă lipirea, scrierea sau expunerea de afișe sau anunțuri în alte locuri decât panourile speciale pentru afișaj”. După ce a primit amenda, R.A. a fost pus să îndeparteze afișele pe care le-a lipit și să curețe stâlpii, de resturile de hârtie ce îi aparțineau.

De câteva luni bune, în contextul în care din ce în ce mai multe persoane postează publicitate în oricare alte locuri, decât în cele avizate și acreditate, Poliția Locală Brașov desfășoara o serie de Planuri de Măsuri pentru combaterea afișajului ilegal pe raza municipiului, în special pe stâlpii care aparțin domeniului public, dar care se afla în administrarea RATBV, mai ales că între cele două entități este parafat un protocol de colaborare.

Menționam că Poliția Locală Brașov are în derulare mai multe acțiuni de identificare a celor care practică publicitate ilegală și acționeaza pentru descurajarea acestora.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: