5 femei si un barbat retinuti, dupa ce mai bine de 2 luni au furat bunuri de valoare si bani din locuinte

Polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Brașov și Poliției Municipiului Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul  I.P.J. Prahova, I.P.J. Buzău, I.P.J. Ialomița, sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale Brașov, Direcției de Operațiuni Speciale București, precum și al Brigăzilor de Operațiuni Speciale Brașov și Prahova, au desfășurat activități pentru destructurarea unui grup infracțional profilat pe săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului.

 

La data de 23 august a.c., în baza unui plan de acțiune al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și în continuarea cercetărilor ce se efectuează într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de lângă Judecătoria Brașov, privind un grup infracțional, profilat pe săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Biroului de Investigații Criminale Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Prahova, I.P.J. Buzău și I.P.J. Ialomița, precum și cu sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale Brașov, Direcției de Operațiuni Speciale București, precum și al Brigăzilor de Operațiuni Speciale Brașov și Prahova au acționat pentru prinderea în flagrant a membrilor grupului.

Astfel, cei în cauză au fost opriți în trafic de polițiști, iar în autovehiculul cu care se deplasau au fost descoperiți bani, care ar fi fost sustrași de la persoanele vătămate.

Din cercetări a  reieșit că , în perioada iulie-august, persoanele în cauză s-ar fi deplasat în mai multe județe din țară, cu două autoturisme, în fiecare călătorind 5 – 6 pasageri, un bărbat însoțit de  femei. Sub diferite pretexte, vizând preponderent persoane în vârstă, membrii grupării ar fi pătruns în curțile unor locuințe, atât în mediul rural cât și în mediul urban, iar după ce ar fi distras atenția proprietarilor, ar fi sustras bani și bunuri de valoare.

Față de 6 persoane, un bărbat și 5 femei, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Autoturismul cu care se deplasau membrii grupării, bunurile și banii găsiți asupra acestora,  au fost indisponibilizați.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: