472 de participanți la Săcele la Ziua Mondială a Orientării

472 de participanți la cinci probe de Orientare, dintre care una de Orientare de noapte în oraș – Cupa Roza Vânturilor.


Pentru prima dată la WOD România au participat și persoane cu dizabilități.

La manifestare au fost prezenți  elevi de la toate unitățile școlare din Săcele și de la 6 școli din municipiul Brașov. 

 
 
Orientare în sală, orientare în labirint, orientare Parc Oraș și QRCode Rogaining au fost probele la care copiii din Săcele și Brașov au participat cu entuziasm. Au fost prezenți copii de la toate școlile din municipiul Săcele, dar și de la 6 școli și licee din municipiul Brașov. Liceul Teoretic ”G.Moroianu” din Săcele a fost școala cu cei mai mulți elevi prezenți, urmând să fie și premiați pentru acest lucru. 
 
Manifestarea a durat peste 12 ore. Cele patru ateliere pentru copiii s-au deschis la ora 9.30, iar Ziua Mondială a Orientării s-a încheiat la ora 23.00 cu o competiție de Orientare de Noapte în oraș, în cartierul Ștefan cel Mare, concurs dedicat celor care practică orientarea.
 
Pentru prima dată la WOD România au participat și persoane cu dizabilități. Aproximativ 30 de persoane, împreună cu însoțitorii acestora, au făcut traseul de orientare în sală, fie în scaun cu rotile, fie cu ajutor.
 
 
Ziua Mondială a Orientării este un eveniment cu caracter de masă, deschis tuturor, indiferent de vârstă, sex, pregătire fizică sau profesională. Ca urmare a dezvoltării explozive în întreaga lume a disciplinei sportive Orientare (Orienteering), Federația Internațională de Orientare (IOF) hotareste in 2015 să creeze un eveniment, care să permită tuturor doritorilor, să cunoască tainele acestui sport. Prima ediție a avut loc la 11 Mai 2016.
Cu această ocazie s-a reușit intrarea în “Cartea Recordurilor”, înregistrându-se cel mai mare număr de participanți la un eveniment sportiv, într-o zi. În anul 2017 evenimentul a avut loc în 24 Mai 2017 și au participat 288007 persoane, în 79 de țări. Anul acesta se preconizează ca numărul participanților să fie dublu.

Municipiul Săcele este singurul oraș din România care a organizat toate cele trei ediții. În anul 2016 la Hanul Mureșenilor au fost 405 participanți, iar în anul 2017 la Baza Sportivă Precizia – 428 participanți. 
 
Copiii cărora le-a plăcut orientarea și care doresc să practice acest sport sunt așteptați să îi contacteze pe cei de la CS Babarunca. 
 
Organizatorii evenimentului au fost Clubul Sportiv Babarunca Săcele, Primăria Municipiului Săcele și Asociația Izvorul Săcele.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: