4500 de șoferi testați cu etilotestele și aparatele DrugTest într-o săptămână. Ce amenzi s-au dat?

 

În perioada 16 – 22.06.2021, polițiști rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe raza județului Brașov, care a avut ca scop combaterea și prevenirea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

 

         Obiectivele acțiunii au fost:

  • Depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;
  • Impunerea respectării normelor legale privind circulația pe drumurile publice;
  • Impunerea și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost folosite etilotestele, etilometrele și aparatele DrugTest, fiind efectuate aproximativ 4.500 de testări.

         Astfel, în perioada mai sus-menționată, polițiștii brașoveni au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, în valoare de peste 90.000 lei.

De asemenea, au fost constatate 30 de infracțiuni în flagrant la regimul rutier, dintre acestea 25 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și 5 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: