4446 de elevi au susținut astăzi proba scrisă de Limbă și literatură română. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis

Subiecte accesibile la proba scrisă de Limbă și literatură română

Peste 4.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020). Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru 4.655 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov.
La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 4.446 candidați, iar 209 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Un număr de 7 absolvenți de clasa a VIII-a se află în izolare la domiciliu și se află în evidențele DSP Brașov.
Aceștia vor putea susține examenul în etapa specială din data de 29 iunie. Nu au fost semnalate incidente și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.
Subiectul la Limba și literatura română a fost accesibil, oferind posibilitatea fiecărui absolvent de clasa a VIII-a să poată obține cel puțin nota 7.00. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.
Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.
Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: