42 de societăți comerciale din Brintex luate la puricat de polițiștii brașoveni

La data de 12 octombrie 2019, în intervalul orar 12.00-14.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au organizat și desfășurat o acțiune pentru respectarea legislației în domeniul economic și pe linia combaterii comerțului ilegal cu produse alimentare și de îmbrăcăminte, de asemenea și combaterea evaziunii fiscale în acest domeniu.

          Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 42 de societăți comerciale în zona Complexului Comercial Brintex.

          Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 39.500 lei.

          Totodată, au fost confiscate 134 de articole vestimentare, precum și suma de 2100 lei.

          De asemenea, în urma neregulilor constatate, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au fost invitați doi administratori ale căror societăți comerciale au fost verificate, în vederea stabilirii legalității documentelor deținute pentru desfășurarea activității.

          În cadrul acțiunii au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: